Creatief atelier in Hardenberg
                       

Art journal /  junk journal

Art journaling is helemaal hot tegenwoording.
Er zijn verschillende vormen mogelijk.
Je kan helemaal zelf bepalen wat je wel en niet in een art journal wilt verwerken.


Ga je op reis dan kan je alles vastleggen in een reis artjournal. Zie het dan als een plakboek nieuwe stijl. Met tickets, bonnen, delen uit brochures, aangevuld met foto's en een leuk verslag leg je jouw mooie vakantie trip vast. Je kan per dag een pagina maken maar ook in een paar pagina's de hele trip laten zien.


Zie het als een soort persoonlijk visueel kunstwerk van een happening zoals een huwelijk, geboorte, jubileum waarin je kan spelen en experimenteren met verschillende materialen. Verwerk documenten uit het verleden in combinatie met mooi papier, afbeeldingen en foto's enz.


Het kan ook een persoonlijk boekwerk zijn. Heb je zin dan maak je een mooie pagina, je kan je stemming erin verwerken maar je kan een pagina ook maken zonder je stemming erin te verwerken. Gewoon lekker los gaan met stempels, inkten, structuren, embelishments, ephemera, lint, postzegels, kant enz.
Je kan werken in  een oud boek, maar ook op losse bladzijden die je later in een boekvorm verwerkt of in een gekocht Art Journal. Er zijn vele uitvoeringen verkrijgbaar.
Wat ga je doen in een workshop.
Dat is een beetje de keuze van jezelf of je een opdracht wilt hebben of dat je wilt werken met materialen die je zelf (nog) niet hebt. Laat je inspireren door onze voorbeelden en ga lekker experimenteren. Wij hebben losse vellen die je later in kunt binden waarop je kan werken of je neemt je eigen Art journal mee.

Alleen al voor de achtergrond kan je kiezen uit bister, brusho, verf, inkt, gelatos, aquarelverf enz
Daarop kan je werken met structuur pasta en templates, sjablonen.
En zo bouw je steeds verder laag voor laag je pagina op tot je tevreden bent.
Wij hebben heel veel verschillende materialen die je mag gebruiken. 

Afhankelijk van je wensen geven wij vooraf een prijsopgave. 

Duur van de workshop is maximaal 3 uur. 


Junk journaling

Een Junk Journal is een soort journal maar dan maak je vooral gebruik van oude materialen. De omslag kan een kaft van een oud boek zijn. Je kan ook kaften maken van oude enveloppen, omslagmappen enz. De inhoud kan je weer maken van oude boek/muziek pagina's of nota's of ander "junk" materiaal. Bij de kringloop kan je voor weinig geld hele mooie items halen om in de junk journal te verwerken. Ga ook eens op zoek naar oude foto's, kant, band, postzegels. Je maakt een junk journal dus in je eigen stijl. Formaat, kleur en inhoud kan je zelf kiezen. Je kan een journal per pagina vullen maar ook na een tijdje weer wat toevoegen aan een eerder gemaakte pagina. Het is nog goed voor het milieu ook, je recycled oude materialen die weggegooid zouden worden. Maar kijk uit, voor je het weet heb je een enorme collectie materialen. Bij ons liggen vele voorbeelden, je kan leren hoe je bladzijdes kan inbinden, foto's oud kan maken enz. 

div pagina's
div pagina's


E-mailen
Bellen